VillaVip zoekt nieuw zorgkoppel

23/06/2021

Een VillaVip is een fijne en kleinschalige woning waar tien volwassenen met een handicap samenwonen met een zorgkoppel. De bewoners leven er volgens hun eigen ritme, interesses en passies. VillaVip Vlaanderen is op zoek naar een zorgkoppel voor een nieuwe woning in Mechelen.

Zorgkoppel worden, wat houdt precies in?

  • Je hebt een heel groot hart voor mensen met een beperking. Als zorgkoppel sta je als zelfstandig ondernemer in voor de organisatie van je eigen VillaVip en de ondersteuning van je bewoners. Samen met hen bouw je aan een warme en gezellige thuis zoals je hart het jou ingeeft.

  • Zorgkoppel worden bij VillaVip is een bewuste levenskeuze die je samen met een partner maakt. Je woont samen met je gezin in de kangoeroewoning aanpalend aan de woning van de personen met een handicap. Verwacht je niet aan een 9-to-5-job, maar wel aan de vrijheid om je privéleven te organiseren zoals je dat zelf wilt. Je stelt zelf een gemotiveerd team van medewerkers samen om de zorgcontinuïteit te kunnen garanderen.

  • Wij zoeken mensen met relevante ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking, het hart op de juiste plaats en met een flinke dosis ondernemingszin. Vanuit de overkoepelende organisatie VillaVip Vlaanderen krijg je de nodige ondersteuning, begeleiding en vooropleidingen.

Is dat iets voor jou of ken je iemand die deze uitdaging zou willen aangaan? Schrijf je dan in voor het infomoment voor kandidaat-zorgkoppels op zaterdag 26 juni in Wijkhuis Nekkerspoel-Papenhof in Mechelen. Laat weten dat je wil deelnemen via zorgcoördinator Marieke Baert – marieke.baert@villavip.be of 0483 259 898.

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Zoom organiseerde een teamdag en dit zijn de foto's!

Ons team en de raad van bestuur hebben elkaar wat beter leren kennen tijdens de heuse teamdag. Speeddates en brainstormsessies brachten iedereen dichter bij elkaar én gaven ideeën vorm. Dat dankzij het hele Zoom-team, maar ook De Verenigingscoach Joris.

Hogere kilometervergoeding voor assistenten en vrijwilligers

Sinds 1 juli bedraagt het maximumbedrag voor de kilometervergoeding van vrijwilligers en assistenten 0,3707 euro per kilometer. Daarvoor was dat nog maximaal 0,3542 euro per kilometer. Dat bedrag geldt tot 30 juni 2022.

Getuigenis: "Ik ben heel blij met mijn nieuwe gezin"

Annie is al sinds het begin deel van de Zoom-familie, maar daarvoor was ze lid van een andere bijstandsorganisatie. Wij zijn heel blij dat we Annie al zolang mogen helpen bij het invullen van haar persoonsvolgend budget. “Ik ben heel tevreden over de hulp van Zoom”, zegt Annie.

Deelplatform voor fietsen voor mensen met een beperking #GFietst

Ken jij het nieuwe deelplatform voor G-fietsen al? Op #GFietst kan je nu alle aangepaste fietsen vinden en boeken.