VAPH start met 'light'-controles

21/06/2022
Het VAPH start met een traject van 'light'-controles. Die controles zullen zich enkel toespitsen op de opvraging en nazicht van rekeninguittreksels van de budgetrekening.

Vakantie? Zoom blijft bereikbaar!

21/06/2022
Zoom blijft de hele zomer bereikbaar, ook als Zoom-coaches met vakantie gaan. Ook al is jouw coach er dus even tussenuit, Zoom zal je nog steeds bijstaan.

Bekijk hier de webinar over vrijwilligers en bijklussen

13/06/2022
Heb je vragen over vrijwilligers inzetten of bijklussen? Bekijk dan hier de opname van de infosessie. De Zoom-coaches zullen je alles glashelder uitleggen en jouw vragen beantwoorden.

Gratis starttraject voor nieuwe budgethouders: afspraak binnen de 14 dagen

29/10/2021
Het VAPH wil het belang van bijstand bij het starten en het correct gebruik van je zorgbudget in de verf zetten. Om budgethouders te stimuleren om hun PVB of PAB snel en correct in te zetten, wordt het opstarttraject via een bijstandsorganisatie gratis gemaakt. Dat geldt enkel voor wie nog geen budget had. Budgethouders met een verhoging van PVB/PAB betalen dus nog steeds vanuit hun budget voor de opstart. Bij Zoom krijg je een eerste afspraak aan huis binnen de 14 dagen na aanmelding.

Ruimere bestedingsmogelijkheden PAB

24/05/2022
Op 6 mei besloot de Vlaamse regering om het mogelijk te maken om meer ondersteuning met een PAB in te kopen. Het gaat om ruimere mogelijkheden kortdurende ondersteuning, dagopvang en vervoer.

Getuigenis: “Het contact verloopt professioneel en adequaat”

23/05/2022
“Geert is mijn oudere broer en heeft een verstandelijke beperking. Hij is ook weinig mobiel”, dat vertelt zus Hilde. “Ik zorg voor hem aangezien onze ouders overleden zijn."