Getuigenis: Mama van Zoom-lid interviewt Zoom-coach Martine

28/07/2021
De ledengetuigenis ziet er deze maand wat anders uit. Bewindvoerder van een Zoom-lid en ervaringsdeskundige in opleiding Deborah deed voor haar opleiding een interview met Zoom-coach Martine. Martine vertelt over de werking van Zoom en hoe de bijstand budgethouders kan vooruithelpen.

Verplichte eindejaarspremie voor persoonlijke assistenten

28/07/2021
Als budgethouder ben je sinds 2019 verplicht om een eindejaarspremie te betalen aan jouw persoonlijke assistent en individuele begeleider met arbeidsovereenkomst. Ook voor 2021 moet je dat dus opnieuw doen.

Verhoging minimumloon van assistenten of begeleiders PAB/PVB in 2021

28/07/2021
Het minimumloon van assistenten of begeleiders met een arbeidsovereenkomst PAB/PVB wordt met terugwerkende kracht verhoogd vanaf 1 januari 2021. Het zogenaamde VIA 6-akkoord bepaalt een verhoging van het minimumloon van 8,75% per maand. Als budgethouder krijg je van het VAPH extra budget om dat te bekostigen.
Voor een takenovereenkomst (met een familielid) gelden de VIA6 akkoorden niet: dat minimumloon wordt niet aangepast en het VAPH betaalt daarvoor dus ook geen extra budget uit.

Wachttijden meest dringende PVB-vragen verkorten: al vanaf juli terbeschikkingsstellingen

30/06/2021
Vlaamse Regering maakt bekend dat wachttijden voor budgetaanvragen korter worden. Daarnaast verankert de regering de nodige budgettaire middelen voor de ondersteuning van personen met een handicap in een acute situatie of de automatische toekenningen, en voor het persoonsvolgend budget na jeugdhulp voor jongvolwassenen.

VillaVip zoekt nieuw zorgkoppel

23/06/2021
Een VillaVip is een fijne en kleinschalige woning waar tien volwassenen met een handicap samenwonen met een zorgkoppel. De bewoners leven er volgens hun eigen ritme, interesses en passies. VillaVip Vlaanderen is op zoek naar een zorgkoppel voor een nieuwe woning in Mechelen.

Getuigenis: “Als ik vragen heb, bel ik naar onze coach Eef”

16/06/2021
Tim is sinds begin dit jaar lid van bijstandsorganisatie Zoom vzw. “We wisten niet goed wat we met ons gewijzigde budget moesten doen en waren bang dat als we niet snel genoeg het correct inzetten, we het kwijt zouden raken”, vertelt papa Guido.