Prijzen voor intensieve bijstand en forfait verplaatsingen

26/07/2022
Na de vorige prijsaanpassing eind 2019, past Zoom vzw de prijzen voor intensieve bijstand en de bijdrage voor vervoer aan: zo worden verschillende indexsprongen, VIA6-akkoord en minder subsidie opgevangen.

PVB na jeugdhulp: gratis starttraject bij Zoom vzw

29/06/2022
Vanaf 1 juli stelt het VAPH een budget na jeugdhulp ter beschikking voor wie de aanvraag persoonsvolgend budget (PVB) doorlopen heeft en gebruikmaakte van een MFC. Ook wie een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) had en de aanvraag PVB afgerond heeft, krijgt een budget na jeugdhulp.

VAPH start met 'light'-controles

21/06/2022
Het VAPH start met een traject van 'light'-controles. Die controles zullen zich enkel toespitsen op de opvraging en nazicht van rekeninguittreksels van de budgetrekening.

Bekijk hier de webinar over vrijwilligers en bijklussen

13/06/2022
Heb je vragen over vrijwilligers inzetten of bijklussen? Bekijk dan hier de opname van de infosessie. De Zoom-coaches zullen je alles glashelder uitleggen en jouw vragen beantwoorden.

Ruimere bestedingsmogelijkheden PAB

24/05/2022
Op 6 mei besloot de Vlaamse regering om het mogelijk te maken om meer ondersteuning met een PAB in te kopen. Het gaat om ruimere mogelijkheden kortdurende ondersteuning, dagopvang en vervoer.

Getuigenis: “Het contact verloopt professioneel en adequaat”

23/05/2022
“Geert is mijn oudere broer en heeft een verstandelijke beperking. Hij is ook weinig mobiel”, dat vertelt zus Hilde. “Ik zorg voor hem aangezien onze ouders overleden zijn."