Denk aan het vakantiegeld!

25/05/2021
De zomer komt eraan en dan denken we spontaan aan vakantie. Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent.

Compensaties verlengd voor wie extra kosten heeft door corona

27/04/2021
Budgethouders mogen tot en met 30 juni 2021 tot maximaal 25,5 % budgetoverschrijding registreren voor kosten voor extra zorg en ondersteuning door COVID-19. Vlaams minister Wouter Beke besloot zo dus dat budgethouders nog wat langer extra zorgbudget mogen inzetten naar aanleiding van de pandemie.

Goed nieuws: gratis bijstand bij opstart van nieuw budget

26/04/2021
Nieuwe budgethouders krijgen vanaf nu gratis bijstand om hun budget op te starten. Krijg jij nieuws over jouw terbeschikkingstelling? Contacteer dan Zoom om jouw gratis bijstand op te starten.

Getuigenis: "Het inschakelen van een bijstandsorganisatie zou verplicht moeten worden"

21/04/2021
Dit is het verhaal van mama Gudrun en Viktor, die ondanks de grote administratieve wildernis van de PVB-wereld, uiteindelijk de beste oplossing hebben gevonden.
Gudrun is mama van Viktor, die een mentale handicap en epilepsie heeft. Zij deed als bewindvoerster een beroep op Zoom vzw toen ze haar weg niet vond in het doolhof van het PVB.

PAB-administratie wijzigt

29/11/2020
De administratie van PAB en PVB gaan meer op elkaar lijken. Dat heeft zeker voordelen, maar ook wel mogelijke valkuilen waar een PAB-houder voor moet uitkijken!

Powerpoint infosessies Vrijwilligerswerk ism FOCUS

11/11/2020
In oktober organiseerde Zoom ism vrijwiliigersorganisatie Foxus op Emancipatie infosessies over vrijwilligerswerk. Niet alleen nuttige info over wetgeving en mogelijkheden over vrijwilligersvergoedingen, ook de uitleg over hoe je dit met je PVB/PAB kan betalen.