Compensaties verlengd voor wie extra kosten heeft door corona

27/04/2021
Budgethouders mogen tot en met 30 juni 2021 tot maximaal 25,5 % budgetoverschrijding registreren voor kosten voor extra zorg en ondersteuning door COVID-19. Vlaams minister Wouter Beke besloot zo dus dat budgethouders nog wat langer extra zorgbudget mogen inzetten naar aanleiding van de pandemie.

Goed nieuws: gratis bijstand bij opstart van nieuw budget

26/04/2021
Nieuwe budgethouders krijgen vanaf nu gratis bijstand om hun budget op te starten. Krijg jij nieuws over jouw terbeschikkingstelling? Contacteer dan Zoom om jouw gratis bijstand op te starten.

Communicatievrouw Marlies stelt zich voor

21/04/2021
Het Zoom-team is alweer uitgebreid en dit keer is dat met een communicatiemedewerker. Marlies neemt sinds kort de communicatie voor haar rekening en stelt zich daarom ook graag even voor aan jou.

Getuigenis: "Het inschakelen van een bijstandsorganisatie zou verplicht moeten worden"

21/04/2021
Dit is het verhaal van mama Gudrun en Viktor, die ondanks de grote administratieve wildernis van de PVB-wereld, uiteindelijk de beste oplossing hebben gevonden.
Gudrun is mama van Viktor, die een mentale handicap en epilepsie heeft. Zij deed als bewindvoerster een beroep op Zoom vzw toen ze haar weg niet vond in het doolhof van het PVB.

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

5/04/2021
Werkwijze: door een brief te sturen aan de FOD Financie├źn van je plaatselijk belastingkantoor, waarin je uitdrukkelijk meldt dat je het fiscaal attest voor aankoop dienstencheques niet wenst te gebruiken, omdat ze zijn aangekocht met je persoonsvolgend budget (PVB/PAB), voorkom je de automatische belastingafstrek waar je geen recht op hebt.

Daar is de lente! Tijd om jouw Zoom-zaadjes te planten

25/03/2021
Ons eindejaarskaartje bevatte bloemzaadjes en nu is het eindelijk tijd om ze te planten. Heb jij ze al in de grond gestoken? Stuur ons jullie foto's door van de groeiende plantjes en wie weet prijkt jouw foto binnenkort op onze website!