Vakantie? Zoom blijft bereikbaar!

6/07/2021
Zoom blijft de hele zomer lang bereikbaar, ook als Zoom-coaches met vakantie gaan. Ook al is jouw coach er even tussenuit, Zoom zal je nog steeds bijstaan.

Wachttijden meest dringende PVB-vragen verkorten: al vanaf juli terbeschikkingsstellingen

30/06/2021
Vlaamse Regering maakt bekend dat wachttijden voor budgetaanvragen korter worden. Daarnaast verankert de regering de nodige budgettaire middelen voor de ondersteuning van personen met een handicap in een acute situatie of de automatische toekenningen, en voor het persoonsvolgend budget na jeugdhulp voor jongvolwassenen.

VillaVip zoekt nieuw zorgkoppel

23/06/2021
Een VillaVip is een fijne en kleinschalige woning waar tien volwassenen met een handicap samenwonen met een zorgkoppel. De bewoners leven er volgens hun eigen ritme, interesses en passies. VillaVip Vlaanderen is op zoek naar een zorgkoppel voor een nieuwe woning in Mechelen.

Vaccinatie van jongeren vanaf 16 jaar in MFC's

17/06/2021
De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft besloten om ook zestien- en zeventienjarigen een vaccinatie tegen COVID-19 aan te bieden. Er wordt ook een regeling uitgewerkt voor jongeren vanaf 16 jaar die gebruikmaken van de ondersteuning in een multifunctioneel centrum van het VAPH.

Getuigenis: “Als ik vragen heb, bel ik naar onze coach Eef”

16/06/2021
Tim is sinds begin dit jaar lid van bijstandsorganisatie Zoom vzw. “We wisten niet goed wat we met ons gewijzigde budget moesten doen en waren bang dat als we niet snel genoeg het correct inzetten, we het kwijt zouden raken”, vertelt papa Guido.