MyAssist stopt op eind dit jaar, gratis overstap naar Zoom mogelijk

17/12/2021

MyAssist, de bijstandorganisatie die in 2017 werd opgericht in de schoot van de ALS-Liga, zet de werking als bijstandsorganisatie op het einde van het jaar stop. MyAssist  richtte zich niet exclusief op budgethouders met ALS, maar bood ook aan budgethouders met diverse handicaps ondersteuning bij het PVB of PAB. De redenen voor het eindigen van de activiteiten zijn onder andere de veranderende subsidieregeling, waarbij het VAPH de spelregels zo aanpaste dat subsidies van de kleinere bijstandsorganisaties doorgeschoven worden naar de grote 2. Op die manier werd het voor MyAssist als kleinste bijstandsorganisatie extra moeilijk om de werking te blijven garanderen. Voor MyAssist is het ook niet gelukt om aan de verplichting te voldoen om minstens 500 leden te hebben binnen de 5 jaar na de oprichting.

Afspraken Zoom

Bij Zoom vzw hebben we ondertussen wel de kaap van 800 leden gerond, en zijn we als bijstandsorganisatie ondertussen stevig genoeg om de continuïteit te kunnen waarborgen, ondanks de vemindering van subsidie. We moeten wel onze tarieven voor intensieve bijstand optrekken om het verlies van subsidie goed te maken. Leden van MyAssist die ook volgend jaar nog aangesloten willen blijven bij een bijstandsorganisatie, kunnen tot einde van 2021 gratis de overstap naar Zoom vzw maken. Daarmee wordt dan continuïteit geboden in bijstand, en kan op korte termijn een afpsraak gemaakt worden voor wie behoefte heeft aan een huisbezoek. Nieuwe leden krijgen ook de nieuwsbrieven van Zoom vzw, kunnen de infolijn bellen of mailen voor vragen over hun budget. 

Hoe lid worden?

Als je graag de overstap naar Zoom vzw maakt, kan dat het makkelijkst door op onze website het lidmaatschapsformulier in te vullen en de gewenste betaalwijze voor het lidgeld 2022 aan te vinken (voucher of cash). Als je via deze weg aangeeft lid te willen worden, zal binnen de twee werkdagen de coach van jouw regio contact opnemen om jouw situatie en vragen even te overlopen. Als je dat wenst kan je dan ook ineens een afpsraak voor een huisbezoek maken. 

Je kan ook via contact met onze infolijn (0468/406 606 of info@zoomvzw.be ) contact opnemen om meer info te krijgen over onze werking en de voorwaarden en werkwijze om lid te worden van Zoom vzw. 

 

Volgend bericht

Recente berichten

MyAssist stopt op eind dit jaar, gratis overstap naar Zoom mogelijk

Bijstandsorganisatie MyAssist stopt op 31 december 2021.

Prijzen voor intensieve bijstand en vervoer vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 gelden deze aangepast prijzen voor intensieve bijstand en verplaatsing van de Zoom vzw-coaches.

Terugbetaling kosten PVB of PAB duurt langer tijdens en na de eindejaarsperiode

Terugbetaling kosten PVB of PAB duurt langer tijdens en na de eindejaarsperiode.

Bankkosten voor budgetrekening zelf te betalen

Bankkosten op je VAPH-budgetrekening moet je betalen met eigen middelen.