Gratis starttraject voor nieuwe budgethouders: afspraak binnen de 14 dagen

29/10/2021

Het persoonlijke-assistentiebudget en het persoonsvolgend budget zijn bedoeld om jouw ondersteuning te organiseren op de manier die het best bij jou past. De weg vinden in de vele mogelijkheden om een persoonlijk budget in te zetten, is op het eerste gezicht misschien niet zo voor de hand liggend. 

Met de regeling rond gratis bijstand kan je een antwoord krijgen op : 

  • Hoe kies ik de juiste ondersteuning? 
  • Hoe sluit ik overeenkomsten of onderhandel ik erover? 
  • Wat wordt er precies van mij verwacht wanneer ik een rol van werkgever opneem? 

Voor gratis bijstand kan je rechtstreeks terecht bij Zoom en onze coaches. Wij hebben jarenlange expertise en kunnen je in enkele sessies verderhelpen, zonder dat het je iets extra kost (van uw eigen middelen of van uw persoonlijk budget). Bovendien ben je door de gratis bijstand ook meteen voor één jaar lid van onze bijstandsorganisatie.

Persoonlijke afspraak met coach

Het gratis traject verschilt nogal van bijstandsorganisatie tot bijstandsorganisatie. Bij Zoom geloven we heel erg in de meerwaarde van een persoonlijke afspraak met een coach. We stellen via onze website een gratis infopakket (klik om het pakket te bekijken) ter beschikking van iedereen die de introductie in werken met een PVB of PAB zelf wil volgen.

Vanuit onze ervaring weten we dat het noodzakelijk vervolg daarop heel vaak een persoonlijk gesprek is. Onze coach komt dan aan huis (of op een door jullie beiden afgepsroken andere plek: voorziening, kantoor,...) om toe te lichten welke mogelijkheden het budget voor u persoonlijk biedt. Ook de adminstratie die nodig is om het PVB/PAB op te starten bij het VAPH, leggen we grondig uit en indien nodig zetten we daarvoor samen de nodige stappen. 

Snelle hulp

We streven ernaar om iedereen die een opstarttraject wenst, binnen de 14 dagen na aanmelding een afspraak voor een huisbezoek te geven. 

Ook als je bijvoorbeeld al een PVB had en daarmee je dagbesteding of mobiele ondersteuning betaalt, kan je een budgetverhoging krijgen. Hoe je aan de slag gaat om dat hogere PVB in te zetten, kan je zeker ook bespreken met de Zoom-coach. Deze ondersteuning betaal je dan met je (verhoogde) budget. 

Voor meer info over onze manier van werken en over het starttraject, contacteer je Zoom op het aanmeldingsformulier op onze website, via info@zoomvzw.be of 0468/406 606. 

 

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Huisbezoeken in de huidige corona-omstandigheden

Onze coaches mogen nog steeds bij jou op huisbezoek komen, ondanks de verstrengde coronamaatregelen. Met enkele kleine aandachtspunten (zoals ventilatie en mondmasker) kunnen we het voor iedereen zo veilig mogelijk maken.

Getuigenis: "Een VillaVip is een puzzel waar veel tijd in geïnvesteerd wordt"

VillaVip zag in 2016 het levenslicht en sinds de eerste woning, is er nog niet veel veranderd aan het concept. Het bewijs dat het goed is. Initiatiefnemer Michiel Maeyaert vertelt wat het geheim is van VillaVip en de samenwerking met Zoom.

Vormingsdag rond natuurbeleving en toegankelijkheid

Zoom-collega Ineke volgde onlangs een vormingsdag over natuurbeleving en toegankelijkheid. Die vond plaats in duurzaam educatiepunt De Vroente in Kalmthout.

Budgetbesteding kijkt nauwer toe op kosten voor 'klusjes' en tuinwerk

Vanuit het overleg met het VAPH wordt gemeld dat de dossierbeheerders van de dienst Budgetbesteding strenger gaan toekijken op ingediende kosten voor 'klusjes' en 'tuinwerk'.