Goed nieuws: gratis bijstand bij opstart van nieuw budget

26/04/2021

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke biedt budgethouders vanaf nu in het opstartjaar de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van bijstand. Zo krijgt vanaf nu iedereen met een nieuwe terbeschikkingstelling het eerste jaar gratis lidmaatschap en gratis bijstand bij het zoeken naar en onderhandelen over hun ondersteuning.

Dat initiatief komt er door de vaststelling dat velen die voor het eerst over een budget beschikken er moeite mee hebben om dat van bij het begin maximaal en binnen de vier maanden op te starten. Het is niet eenvoudig om de adminsitratie met het VAPH correct te laten verlopen.

Onderhandelen over overeenkomsten en die afsluiten of assistenten in dienst nemen, dat is voor niemand vanzelfsprekend. Tegelijkertijd is het belangrijk voor budgethouders om de aanbieders en de mogelijkheden te vinden die het beste bij hen passen. Dit initiatief leidt ertoe dat nieuwe budgethouders zich in hun opstartjaar gratis kunnen laten bijstaan. De bijstandsorganisaties krijgen een forfaitair bedrag van 800 euro per nieuwe budgethouder die bij hen komt aankloppen.

Ook bij Zoom krijg je dus gratis bijstand tijdens jouw opstart als budgethouder. Wie vanaf nu een nieuw budget krijgt toegekend, kan Zoom contacteren. Je krijgt binnen de 48 uur een eerste telefonisch contact en binnen de eerste veertien dagen kan je persoonlijke coach een afspraak plannen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over wachttijden.

Opgelet: gratis bijstand bij opstart geldt niet voor wie een budgetverhoging kreeg, enkel voor wie nog helemaal geen PVB of PAB had!

Ons telefoonnummer is 0468 406 606. Via mail kan je ons bereiken via info@zoomvzw.be. Je vindt al onze contactgegevens op deze pagina.

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Getuigenis: “Op school zagen ze dat ik er niet gelukkig was”

Julie heeft een persoonsvolgend budget en kwam in contact met Zoom tijdens een infosessie op school. “Na telefonisch contact kwam Nathalie langs en ze hielp me heel goed.”

Budget 2021 afronden - budgetplanning 2022 tijdig opmaken

Maak tijdig een afspraak met jouw Zoom coach om budget 2021 optimaal in te zetten. Ineens ook het moment om je budgetplanning 2022 voor te bereiden?

Zoom organiseerde een teamdag en dit zijn de foto's!

Ons team en de raad van bestuur hebben elkaar wat beter leren kennen tijdens de heuse teamdag. Speeddates en brainstormsessies brachten iedereen dichter bij elkaar én gaven ideeën vorm. Dat dankzij het hele Zoom-team, maar ook De Verenigingscoach Joris.

Webinars: Opstarten en gebruiken van jouw budget

Zoom organiseert in september en oktober enkele webinars over het opstarten en gebruiken van een PVB of PAB.