Kleine versoepelingen prioriteitengroep 1

19/09/2023

Wie wacht op een persoonsvolgend budget wordt altijd in een prioriteitengroep van 3 tot 1 ingedeeld. Momenteel is de wachttijd in prioriteitengroep 1 maximaal 4 maanden. 

Recent werd bekendgemaakt dat de richtlijnen voor toekenning van prioriteit 1 licht versoepeld worden. Zo wordt er meer rekening gehouden met moeilijke situaties wanneer het netwerk boven de 70 jaar is; ook wie ondersteuning krijgt die niet handicapspecifiek genoeg is en daardoor ernstig verlies van kwaliteit van leven ondervindt, kan in bepaalde situaties sneller de hoogste prioriteit krijgen.

Dit is goed nieuws voor wie hierdoor eerder een budget toegewezen krijgt, maar het onderstreept ook nog eens de hoge nood aan een structurele oplossing voor iedereen op de wachtlijst, ongeacht hun huidige prioriteit. Voor prioriteitengroep 2 en 3 is er op dit moment geen perspectief. Om iedereen een oplossing te bieden, los van de huidige prioriteringsregels, is een structurele aanpak nodig. Daar blijven wij ons voor inzetten.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.

Gezocht: extra coach voor onze budgethouders in West-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in (het hart van) West-Vlaanderen bij te staan.

Automatische betaling van het vakantiegeld

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Ga na of dit automatisch gebeurt, en zorg voor voldoende saldo op je rekening!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.