Getuigenis: "In één woord: perfect!"

28/04/2022

Merve helpt haar zus Zuleyha bij het verdelen en besteden van haar budget. “Zoom vzw is er altijd voor ons en helpt onmiddellijk”, zegt Merve. “Onze coach Kendy geeft de facturen of de contracten in en geeft ons ideeën over hoe het budget te besteden.”

In 2021 kreeg Merves zus Zuleyha een persoonsvolgend budget. Om hulp te krijgen bij het correct gebruiken van het budget, contacteerde Merve enkele bijstandsorganisaties. “Ik kreeg de snelste reactie van Zoom. Daarna hoorde ik ook nog terug van andere organisaties, maar zij hadden een wachtlijst of gaven een afspraak voor drie maanden later. Bij Zoom kon ik echter de volgende week al een afspraak inplannen.”

Bijstand op elk vlak

Merve krijgt bij verschillende zaken bijstand. “Het ingeven van facturen, info verkrijgen over mogelijke diensten en het gebruiken van het budget… Ik weet dat ik altijd op Zoom kan rekenen. Ik was onlangs nog met onze coach Kendy aan het bekijken wat voor diensten interessant kunnen zijn voor Zuleyha.”

Tot nu toe hebben Merve en Kendy drie keer samengezeten. “Bij elke afspraak maken we een planning op waardoor ik weet wat te doen. Natuurlijk stuur ik wel vaker een e-mail als ik met een vraag zit. Kendy is steeds superlief en toegankelijk. Ze helpt ons altijd, maar echt altijd! Ik weet dat ik altijd bij haar terechtkan als ik vragen heb.”

Ingewikkeld VAPH-systeem

Het ingeven van facturen en contracten neemt de Zoom-coach momenteel voor haar rekening. “Ik vind het ingewikkeld om zelf alle facturen in het VAPH-systeem in te geven. Zeker met mijn drukke agenda is het niet altijd gemakkelijk om het uit te zoeken. Daarnaast ben ik nog niet volledig vertrouwd met het systeem, dus ben ik niet altijd mee met  waar je welk contract moet toevoegen.”

“Ik had bijvoorbeeld een factuur gekregen en moest het samen met contract ingeven op het platform, maar het lukte niet. Ik stuurde een sms naar Kendy om te vragen hoe ik het moest doen. Ze heeft onmiddellijk alles uitgelegd. De communicatie met Zoom noem ik in één woord perfect.”

 

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Uitvoering van het VAPH na oordeel van Raad van State

Nadat de Raad van State geoordeeld heeft dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien is nu duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen, het VAPH zal je hierover informeren, maar wij staan ook voor je klaar!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

Let bij het invullen van je belastingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB of PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

Verslag Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.