Nieuwe loonindexering van minimumlonen assistenten

1/04/2022

De minimumlonen van persoonlijke assistenten werden op 1 april weer geïndexeerd. Dat is de tweede loonindexering in twee maanden tijd. De vorige dateert van februari.

Sinds 1 april 2022 ziet het minimumloon er zo uit:

Minimum uurloon (bruto): 13,0243 euro

Minimum maandloon (bruto-voltijds contract van 38 u./week): 2.144,67 euro

De indexering is er enkel voor assistenten die via een arbeidsovereenkomst werken. Als jouw assistent minder dan het nieuwe minimloon verdient, hoef je niets te doen. Jouw sociaal secretariaat paste het automatisch aan op 1 april. Ontvangt de assistent al het minimumloon of meer, dan moet je niet verhogen. De indexering is niet van toepassing op assistenten die werken via een takenovereenkomst. In dat geval ben je niet verplicht het nieuwe minimumloon te betalen. Het zal dan ook niet aangepast worden door jouw sociaal secretariaat.

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Uitvoering van het VAPH na oordeel van Raad van State

Nadat de Raad van State geoordeeld heeft dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien is nu duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen, het VAPH zal je hierover informeren, maar wij staan ook voor je klaar!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

Let bij het invullen van je belastingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB of PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

Verslag Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.