Nog altijd te lange wachtlijsten - overlijden Joke Mariman

19/09/2023

Een hoofdpunt in het nieuws vandaag is het overlijden van Joke Mariman. Zij kwam vorig jaar in Terzake met haar persoonlijke strijd voor een rechtvaardige toekenning van gepaste budgetten. Een jaar later was haar financiële en medische situatie voor haar zo uitzichtloos dat ze artsen vroeg om haar leven te beëindigen.

Allereerst is haar overlijden een verlies voor haar nabestaanden en spreken wij onze steun aan hen uit. Tegelijkertijd wijst dit ook de vinger naar de problemen van iedereen die wacht op een (verhoogd) budget, en de schade die de lange wachtlijsten veroorzaken.

De toegang tot prioriteitengroep 1 werd onlangs versoepeld, maar deze stapjes lossen het probleem van de wachtlijst niet op. Om iedereen een oplossing te bieden, los van de huidige prioriteringsregels, is een structurele aanpak nodig.

ls het om het belang van de budgethouder gaat weten we ons als bijstandsorganisaties verenigd. We kunnen ons volledig vinden in het opiniestuk van Dave Ceule van bijstandsorganisatie Onafhankelijk Leven en delen zijn bezorgdheden over het onrecht dat het huidig systeem van wachtlijsten en prioritering met zich meebrengt. 

Voor vragen kun je altijd bij onze coaches of op de infolijn terecht.

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Webinar bewind & volmacht - 22 mei

Op 22 mei organiseren we een webinar over bewindvoering en volmacht.

Gezocht: extra coach voor onze budgethouders in West-Vlaanderen

Door onze blijvende groei van leden zijn we op zoek naar een extra coach (m/v/x) om onze leden in (het hart van) West-Vlaanderen bij te staan.

Automatische betaling van het vakantiegeld

Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent. Ga na of dit automatisch gebeurt, en zorg voor voldoende saldo op je rekening!

Kilometervergoeding voor vrijwilligers gewijzigd

De kilometervergoeding voor auto, moto en bromfiets wordt sinds 2023 elk kwartaal geïndexeerd. Per 1 april 2024 is dit gewijzigd naar €0,4265 per km.