Hoe het extra COVID-19 budget van 8,5% inzetten?

PVB/PAB houders die extra kosten maken voor de gedwongen ondersteuning in eigne netwerk, kunnen hun jaarbudget met maximaal 8,5% overschrijden. We geven een overzicht van een aantal mogelijkheden om met deze steun aan de slag te gaan.

TEAM ZOOM ZOEKT VERSTERKING!

Team Zoom is op zoek naar versterking; de ideale kandidaat heeft een sterk netwerk, minstens basiskennis PVF en een warme en betrokken persoonlijkheid. Deel gerust onze vacature!

RAADPLEEG DE VEELGESTELDE VRAGEN OVER JOUW PVB/PAB EN HET CORONAVIRUS

Mee dankzij de input van Budgethouders, Bijstandsorganisaties en hulpverleners heeft het VAPH een aantal FAQs (veel gelstelde vragen) gebundeld op zijn website. En meestal vind je er ook een antwoord!

MAG MIJN ASSISTENT BLIJVEN WERKEN?

Met de Corona crisis is er veel onzekerheid over wat nog mag, kan of verantwoord is. Mogelijk vind je op de website van het VAPH een antwoord op je vragen. Deze informatie wordt dagelijks aangepast.
In ons artikel gaan we in op de omstandigheden waarin een Persoonlijk Assistent aan de slag mag blijven.

Jouw vrijwilligers vergoeden met je PVB/PAB? Dat kan

Wat is een vrijwilligersorganisatie en waarom zou je daarvan gebruik maken? Wat is het verschil tussen forfaitaire en bewezen onkosten? En hoe gebruik je jouw PVB/PAB om je vrijwilligers te vergoeden? Lees hier verder...

TOEKENNING EINDEJAARSPREMIE VOOR ASSISTENTEN: ONDERNEMINGSNUMMER VERPLICHT DOORGEVEN VIA mijnvaph.be

Het heeft lang geduurd voor via het collectief overleg een CAO is afgesloten over de hoogte van de eindejaarspremie voor wie werkt als assistent. Dat akkoord is er nu eindelijk, en het vaph zal hiervoor extra budget storten aan budgethouders met een assistent. Daarvoor is het doorgeven van het ondernemingsnummer van de budgethouder via mijnvaph.be verplicht. Het ondermenmingsnummer kan ook gemaild worden aan de dienst budgetbesteding.