VIND ALLE INFO OVER CORONA VIA VAPH.BE

Info voor personen met een handicap: de gevolgen van het coronavirus
voor de VAPH-ondersteuning

Antwoord Minister BEKE op onze Open Brief COVID19 maatregelen

Voor ZOOM, Fovig en Stan is een eenvoudige aanvraag en een gelijk bedrag voor alle rechthebbenden een betere steunmaatregel.

DIENSTENCHEQUES AANGEKOCHT MET PVB/PAB, NIET AFTREKKEN VAN DE BELASTINGEN

Werkwijze: door een brief te sturen aan de FOD Financie├źn van je plaatselijk belastingkantoor, waarin je uitdrukkelijk meldt dat je het fiscaal attest voor aankoop dienstencheques niet wenst te gebruiken, omdat ze zijn aangekocht met je persoonsvolgend budget (PVB/PAB), voorkom je de automatische belastingafstrek waar je geen recht op hebt.

OPEN BRIEF aan minister Beke om de 8,5% (binnenkort wellicht 17%) steun aan budgethouders rechtvaardiger te verdelen

Zoom en partners vragen een eenvoudige procedure om gebruik te kunnen maken van de steun die minister Beke voorziet voor wie in COVID19 tijden extra zorgkosten had. Nu al hebben meer dan 5000 gebruikers in VAPH voorzieningen hier recht op. De aanvraagprocedure is zo complex, dat bijna niemand die steun vraagt. Zo dreigt 10 miljoen steun enkel gebruikt te worden door de 'happy few'!

KADER VOOR HEROPSTART HUISBEZOEKEN ZOOM

Een strikte hygi├źne, steeds respect voor social distance, niemand met verdachte symptomen. Maar werken op afstand blijft nog wel even de regel en een huisbezoek de uitzondering.
Lees hier ons kader waarin uitzonderlijk een huisbezoek kan gepland worden.

Nieuwsbrief ZOOM april 2020: het extra COVID19 budget van 8,5%

Leer meer over het extra COVID19 budget voor budgethouders die extra zorg en ondersteuning nodig hebben tijdens de lockdown periode.