AANVRAAG PAB? Dien voor 25 januari 2021 zeker de checklist prioriteit in!

Had je al een aanvraag PAB ingediend, maar heeft deze in 2020 nog geen prioriteit toegewezen gekregen? Dan is het erg belangrijk dat de checklist voor het bepalen van de prioriteit wordt ingediend bij het Agentschap Opgroeien voor 25  januari. 

 ER zijn verschillende mogelijkheden om de prioriteit mee te delen aan Agentschap Opgroeien:

  • bij  Opgroeien zelf of aan je  contactpersoon-aanmelder laten weten dat je NIET meedoet voor toekenning van een PAB in het voorjaar 2021.

 

  • Als je in 2019 ook al een checklist ingediend hebt, kan je aan Opgroeien zelf of aan je contactpersoon-aanmelder laten weten dat je meedoet voor een PAB, maar dat er ten opzichte van 2019 niets veranderd is en dat dus de checklist van 2019 gewoon opnieuw gebruikt moet worden voor deze ronde in 2021 (tot nu toe  werd dit hiervoor nooit toegestaan). Opgroeien heeft beloofd om hier niemand voor ‘af te straffen’.

 

  • De contactpersoon-aanmelder (CPA) melden dat je wil meedoen én een aangepaste Prioriteit Bepaling nodig hebt en dit samen met de CPA wil doen.

 

  • ZELF een checklist invullen en deze indienen bij Opgroeien. Hiervoor is er een summiere handleiding gemaakt die je in bijlage vindt. (met dank aan KVG).

 

Op deze manier hopen we dat iedereen wéét dat er een nieuwe ronde is én dat het de moeite loont voor PAB-aanvragers ook de moeite doen om de PTB in te dienen. Dring daar zeker op aan als het PAB daar echt nodig is omdat we niet weten of er daarna nog geld is. Deze toekenningsronde bevat de middelen van 2020 en 2021, dus “meer kans” om een PAB te krijgen.

 

Je vindt de in te vullen checklist in bijlage of op de website van het Agentschap Opgroeien (in de zoekbalk daar 'Prioritering PAB' intikken).

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Hernieuwing lidmaatschap ZOOM 2021

Alle leden van onze bijstandsorganisatie kregen voor Kerstmis een brief in de bus met de vraag om ook in 2021 lid te blijven.

AANVRAAG PAB? Dien voor 25 januari 2021 zeker de checklist prioriteit in!

Had je al een aanvraag gedaan voor een PAB (Persoonlijk Assistentie Budget Minderjarigen) maar nog geen prioriteit? Zorg dan voor 25 januari dat de checklist ingediend is!

Vanaf 1 januari 2021 verwijnt onbelast bijklussen!

Onbelast bijklussen kan niet meer in 2021. Bijklussen via een plaform in de deeleconomie kan nog wel.