GEBRUIKERSORGANISATIES ORGANISEREN INFOSESSIES CF2 ONLINE


GEBRUIKERSORGANISATIES ORGANISEREN INFOSESSIES CF2 ONLINE

Eind 2019 werd Correctiefase 2 doorgevoerd met een grote impact op het PVB (Persoonsvolgend Budget) van heel wat mensen. Steeg of daalde jouw budget? Of viel je helemaal terug op RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp)?

Zit je nog met vragen? Heb je hulp nodig om mee te kijken naar andere ondersteuningsmogelijkheden? Wil je weten wat te doen met afgesloten overeenkomsten?
Meld je dan aan voor een digitale infosessie.

Oorspronkelijk werden in het voorjaar 2020 een hele reeks 'fysieke' infosessies gepland over het hele Vlaamse land. Bedoeling was om gebruikers met vragen over CF2 goed te informeren. Er was ook een samenwerking met de diensten Ondersteuningsplan (DOP) en de bijstandsorganisaties, die telkens aanwezig zouden zijn met een specialist voor meer concrete stappen die een budgethouder kan zetten. 

Deze infosessies zijn een samenwerking tussen KVG-Vraagwijzer, Gezin & Handicap en VFG-wegwijzer.

Fysieke sessies (2020)

Vanwege de stijgende corona-cijfers waren VFG/KVG genoodzaakt om eerder geplande fysieke sessies om te vormen naar online infosessies via Teams. Indien u na de digitale infossesie toch graag individueel wordt verder geholpen is dit uiteraard mogelijk. Info via de websites.

Online infosessies (2020-2021)

We bieden omwille van de onvoorspelbare corona-situatie online infosessies aan. Je krijgt hierbij eveneens de kans om via een groepsgesprek (teams) je vragen te stellen zoals dit bij een fysieke sessie mogelijk zou zijn.

Er worden 10 online sessies gepland, steeds met extra focus op een bepaalde regio. De sessies vinden plaats in de periode tussen 3 november en 20 januari. Inschrijven kan via de websites van de organiserende organisaties.  (klik op het logo VFG of KVG bovenaan dit item)

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Powerpoint infosessies Vrijwilligerswerk ism FOCUS

in deze powerpoint kan je de info uit de infosessies in oktober over vrijwilligerswerk nalezen.

TIJDELIJKE PAUZE VOOR HUISBEZOEKEN

Zoom stelt alle geplande huisbezoeken in de periode van 2 november tot 15 november uit.

WEBINAR AGILITAS: Samenwerken met een interimkantoor als budgethouder, wat houdt dit in?

Er zijn 2 twee webinars waarin de medewerkers van Agilitas dieper ingaan op hun aanpak.

645 (!) PVB-HOUDERS HEBBEN PROCEDURE ARBEIDSRECHTBANK INGESPANNEN TEGEN CF2

Het verlies van punten bij de dalers in CF2 is bij vele gebruikers als onrechtvaardig en oneerlijk aangekomen. In die mate dat een aantal gebruikers gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan.