Vier scenario's om gebruik te maken van het extra COVID19 budget

.
 
1. Je was al gestart met het extra budget van 8,5% en je maakte al voorbereidende afspraken met je Zoom-coach

Dan is deze nieuwsbrief het groen licht signaal om de facturen die je reeds besproken had, ook aan te maken: de prestatiestaat onbelast bijklussen voor juli, de prestaties van de vrijwilliger(s),.. mogen doorgestuurd worden naar Trixxo/Ado Icarus (als het nog over prestaties in juli gaat! - voor prestaties van vrijwilligers in augustus gebruik je de formulieren van Focus op Emancipatie en moet er een addendum geregistreerd worden  bij het VAPH.). Zodra je hiervoor facturen ontvangt, je coach inlichten en de facturen laten terugbetalen door het vaph.
2. Je hebt het extra Budget van 8,5% reeds benut, maar je maakte nog geen afspraken met je Zoom-coach voor het geval het extra budget verdubbelt.
In dit geval is het nuttig om terug contact op te nemen met Zoom. Mogelijk is je vertrouwde Zoom-coach in augustus nog met vakantie. In dat geval kan je terecht bij de collega's die wel aan het werk zijn (Kendy, Martine of Nathalie). Je kan hen bereiken via info@zoomvzw.be of 0468/406 606.
Evengoed kan je wachten tot eind augustus, dan is elke coach weer op post en kan je het vervolg van je dossier verder bespreken met de coach die jouw dossier al kent. Heel september volstaat om je dossier af te ronden, facturen voor extra ondersteuning kunnen ook in oktober of november ingediend worden bij het VAPH.
3. Je twijfelde nog of het wel de moeite loont om zo'n adminstratief dossier op te starten. Je had nog geen aanvraag gedaan voor extra budgetoverschrijding tot 8,5%.
Het is nog niet te laat om je dossier alsnog op te starten. In vorige nieuwsbrieven hebben we reeds toegelicht dat voor budgethouders die hun PVB 100% in voucher in een voorziening inzetten, met enkele eenvoudige stappen, je dit extra budget kan activeren. Zoom helpt je stap voor stap. Neem zeker contact op met Zoom via info@zoomvzw.be of op 0468/406 606.
Zelfs voor de 'kleinere' budgetten (rond 10000€/jaar) betekent 17% budgetoverschrijding dat je ongeveer 1500€ aan facturen kan indienen (voor vergoeding extra ondersteuning thuis, bijvoorbeeld). 
4. Dat extra ondersteuningsbudget is toch niks voor mij. Ik heb immers geen facturen?
Waarschijnlijk loont het toch wel de moeite om contact op te nemen. Bijna voor iedereen die tijdens de COVID19 lockdown en de weken nadien extra opvang voor zijn/haar kind heeft geboden, thuis of aan huis bij de persoon met handicap, kan hiervoor ook vergoed worden. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om voor die extra zorg een factuur te bezorgen via 1 van onze partnerorganisaties.
Vanaf dat moment moet enkel nog een rekeningnummer doorgegeven worden aan het VAPH voor terugbetaling. Je Zoom-coach weet hoe je dat correct invult.
Zoom kan ook voor jou de vrijwilligers/onbelast bijklussen/interim/..overeenkomst registreren. Daarmee toon je zwart op wit aan het vaph aan wie de extra zorg op zich heeft genomen. Zoom kan ook voor jou de terugbetaling van deextra zorg-facturen in orde brengen bij het VAPH.

En zo kan je dus toch gebruik maken van het extra budget.
Meer weten? Mail info@zoomvzw.be of bel 0468/406 606. 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

SNEL INSCHRIJVEN VOOR INFOSESSIES 'VRIJWILLIGERSWERK' ism FOCUS in OKTOBER

Focus op Emancipatie ism Zoom vzw informeren in gratis sessies in Denderleeuw, Hasselt en Roeselare over de mogelijkheden om vrijwilligers in te zetten met je PVB/PAB

Vier scenario's om gebruik te maken van het extra COVID19 budget

Veel budgethouders weten niet dat ze vrij eenvoudig beroep kunnen doen op deze extra ondersteuning

Vrijwilligerswerking ADO Icarus verhuist naar Focus op Emancipatie

Voor de meeste Zoom leden is geen onmiddelijke actie nodig nav de verandering van Ado Icarus tot Fokus op Emancipatie

EXTRA ONDERSTEUNING IN CORONA-TIJDEN: MAAR DAAR HEB IK TOCH GEEN FACTUREN VAN?'

Ook voor extra ondersteuning thuis kan het extra COVID19 PVB ingezet worden