Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

5/06/2020

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen


Elk jaar eind mei, begin juni, is het weer zover: de belastingaangifte moet ingevuld worden. Let daarbij op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB/PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet. 

In veel gevallen krijgt een budgethouder automatisch een fiscaal attest van Sodexo voor zijn personenbelasting.
Voor velen wordt alles automatisch ingevuld op het voorstel voor de belastingbrief.
Zo kan iemand die nog nooit iets heeft moeten betalen, noch terugtrekken, plots toch personenbelastingen terugtrekken zonder dat hij daar recht op heeft.

Sodexo kan hier niets aan veranderen ,zij zijn verplicht om fiscale attesten af te leveren aan al wie bij hun cheques aankoopt. 

Je kan dit voorkomen door een brief te sturen aan de FOD Financieën van je plaatselijk belastingkantoor, waarin je uitdrukkelijk meldt dat je het fiscaal attest voor aankoop dienstencheques niet wenst te gebruiken, omdat ze zijn aangekocht met je persoonsvolgend budget (PVB/PAB). 

Stel ook de vraag om in de volgende aangifte de codes code 3364 en code 3366  niet in te vullen op het voorstel voor aangefite,  zo is het probleem voor de toekomst ook ineens opgelost !
Met dank aan budgethouders Filip en Marc voor de tips... :-)

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Verplichte aangifte van telewerk niet nodig voor wie persoonlijke assistent tewerkstelt in het kader van PAB/PVB

Wie een assistent in het kader van een PAB/PVB tewerkstelt, moet de verplichte aangifte Telewerk via RSZ-tool NIET doen.

Mozaïek V-besluit van Vlaamse regering: een aantal maatregelen zijn nu ook officieel

Meer bestedingsmogelijkheden met een PAB - vervoer betalen met een PVB - CF2-daling maximaal 15 %, automatische overstap naar BOB

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

Let bij het invullen van je belasingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB/PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

Daar is de lente! Tijd om jouw Zoom-zaadjes te planten

Ons eindejaarskaartje bevatte bloemzaadjes en nu is het eindelijk tijd om ze te planten. Heb jij ze al in de grond gestoken? Stuur ons jullie foto's door van de groeiende plantjes en wie weet prijkt jouw foto dan binnenkort op onze website!