KADER VOOR HEROPSTART HUISBEZOEKEN ZOOM

Het kader waarin een coach van ZOOM een huisbezoek kan plannen, is gebaseerd op een samenvating van de richtlijnen vanuit het VAPH en gezond verstand. 
 
De highlights:
  • huisbezoeken kunnen enkel voor dossiers waar dit een noodzaak is en niet op afstand gewerkt kan worden. 
  • werken op afstand blijft dus de regel, huisbezoek is de uitzondering
  • de basisregels rond social distancing en hygiëne worden strikt en absoluut opgevolgd.
  • voorafgaand aan een huisbezoek (liefst de dag zelf) nemen we extra telefonisch contact op om te informeren of er personen met symptomen in de te bezoeken bubbel zijn. We herhalen ook de richtlijnen voor een veilig bezoek: bij voorkeur 1-op-1, goedverluchte ruimte, respecteren van hygiëne en social distancing. Noteer kort in het verslag van je bezoek dit telefoontje.

HOU HET VEILIG, ZORG VOOR ELKAAR!

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

VIND ALLE INFO OVER CORONA VIA VAPH.BE

Het VAPH wil gebruikers zo goed mogelijk informeren. Het maakte een poster met daarop Corona-gerelateerde informatie via verschillende overheidskanalen.

Antwoord Minister BEKE op onze Open Brief COVID19 maatregelen

ZOOM, Fovig en Stan stuurden een open brief aan minister Beke met de vraag om de moeilijke procedure voor het extra COVID19 PVB/PAB van 8,5%

DIENSTENCHEQUES AANGEKOCHT MET PVB/PAB, NIET AFTREKKEN VAN DE BELASTINGEN

Let bij het invullen van je belasingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB/PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

OPEN BRIEF aan minister Beke om de 8,5% (binnenkort wellicht 17%) steun aan budgethouders rechtvaardiger te verdelen

Minister Beke stelt 10 miljoen euro ter beschikking van budgethouders om extra zorgkosten tijdens COVID19 te vergoeden. Meer dan 5000 gebruikers zouden daarvan gebruik kunnen maken. Alleen: de regeling is zo commplex, dat weinigen weten dat ze er recht op hebben.