Getuigenis: “Op school zagen ze dat ik er niet gelukkig was”

28/09/2021

Julie heeft sinds dit jaar een persoonsvolgend budget. Daarmee kan ze de hulp inschakelen die ze nodig heeft. Familiehulp, i-mens en dagtherapie horen daarbij. Haar mama en Julies vriend helpen haar ook heel veel. “Bijvoorbeeld koken of poetsen maken mij heel snel moe. Ik heb ook leverproblemen en angststoornissen. Ik ben heel gelukkig dat er veel mensen zijn die me helpen. Mijn vriend Michiel (op foto) steunt me heel erg. Hij zorgt supergoed voor mij.” Zoom hielp onder andere bij het opstarten van het budget en bij Julies rol als werkgever voor haar assistent.

Ongelukkig op school

Op school voelde Julie zich niet thuis. “Je gaat daar normaal tot je 21ste naar school, maar ik mocht op mijn 18de stoppen. Ze zagen daar dat ik er niet gelukkig was. Mijn moeder vertelde me dat ze een oplossing voor me zou vinden. Toen ik mocht stoppen met school, ben ik naar Ubuntu gegaan en begonnen met vrijwilligerswerk.”

Rechterhand van de juf

Via Ubuntu kan je vrijwilligerswerk doen. Julie werkt via die organisatie al een paar jaar in een kleuterschool. Daar helpt ze mee met de leerkracht. “Ik speel met de kleuters in het speelhoekje, begeleid ze naar het toilet of knutsel mee. 25 kinderen in een klas is veel, dus extra hulp kan goed gebruikt worden door de leerkrachten. Ik heb in een woonzorgcentrum meegeholpen voor ik in de kleuterschool terechtkwam, maar dat was te zwaar voor mij.”

Geen PAB

Toen Julie minderjarig was, had ze geen persoonlijke-assistentiebudget. “Ze vertelden me op school dat ik een budget nodig zou hebben, dus toen heb ik dat aangevraagd. Dit jaar is mijn budget opgestart. Ik ken Zoom via een infosessie op school. Verschillende organisaties stelden zich voor en Zoom was er een van.” Julie contacteerde Zoom en maakte een afspraak met coach Nathalie. Zoom begeleidde Julie bij het opstarten van haar budget en leidde de administratie naar het VAPH toe in goede banen. Nathalie ondersteunde haar ook in de rol als werkgever voor een assistent en bij de besprekingen bij Ubuntu voor het contract. “Zij helpt me echt heel goed. Ook als er iets is wat ik niet goed begrijp, legt ze het duidelijk uit. Ik probeer bij haar zoveel mogelijk af te toetsen wat moet en wat niet. Ze is ook altijd makkelijk bereikbaar.”

 

 

Volgend bericht

Recente berichten

Getuigenis: “Op school zagen ze dat ik er niet gelukkig was”

Julie heeft een persoonsvolgend budget en kwam in contact met Zoom tijdens een infosessie op school. “Na telefonisch contact kwam Nathalie langs en ze hielp me heel goed.”

Budget 2021 afronden - budgetplanning 2022 tijdig opmaken

Maak tijdig een afspraak met jouw Zoom coach om budget 2021 optimaal in te zetten. Ineens ook het moment om je budgetplanning 2022 voor te bereiden?

Zoom organiseerde een teamdag en dit zijn de foto's!

Ons team en de raad van bestuur hebben elkaar wat beter leren kennen tijdens de heuse teamdag. Speeddates en brainstormsessies brachten iedereen dichter bij elkaar én gaven ideeën vorm. Dat dankzij het hele Zoom-team, maar ook De Verenigingscoach Joris.

Webinars: Opstarten en gebruiken van jouw budget

Zoom organiseert in september en oktober enkele webinars over het opstarten en gebruiken van een PVB of PAB.