Bankkosten voor budgetrekening zelf te betalen

17/12/2021

Zoom vzw raadt zijn leden doorgaans aan om voor de VAPH-budgetrekening die gebruikt wordt om zorgfacturen in het kader van PVB of PAB te betalen, op zoek te gaan naar een gratis zichtrekening. Enkele banken bieden standaard een gratis zichtrekening aan, maar het is steeds moeilijker om zo'n gratis rekening te vinden. Het is vaak wel mogelijk om als (betalende) klant bij een bank, een extra rekening gratis te openen. Voor dat type van rekeningen worden dan geen bankkosten aangerekend.

Veel budgethouders hebben echter een zichtrekening waarop maandelijks of per trimester bankkosten worden aangerekend door de bank. Dat zijn kosten die niet met het PVB of PAB vergoed kunnen worden. Ze moeten dus betaald worden met eigen middelen. 

Daarom deze tip om bij het indienen van de laatste kosten op budgetjaar 2021 na te kijken hoeveel bankkosten er werden betaald. Als het nog niet eerder gebeurde, is dit een goed moment om die kosten aan te zuiveren met eigen middelen: je moet dus van je privé-inkomsten (zoal tegemoetkoming, loon, ...) een overschrijving ten bedrage van de bankkosten doen naar de VAPH-rekening. Op die manier zou het volledige terugvorderbaar voorschot terug op de budgetrekening ter beschikking moeten staan. 

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Inspiratiemoment Trefpunt Stan op 31 mei

Trefpunt Stan organiseert op 31 mei een inspiratiemoment. Schrijf je nu in!

Gratis starttraject voor nieuwe budgethouders: afspraak binnen de 14 dagen

Kreeg je dit jaar een nieuwe ter beschikkingstelling PVB/PAB? Dan is het opstarttraject informatie en gebruik van je budget mogelijk gratis.

Denk aan het vakantiegeld

De zon laat zich steeds vaker van haar warmste kant zien en dan denken we spontaan aan de zomer. Denk eraan dat jouw assistent recht heeft op vakantiegeld wanneer je zelf werkgever bent.

Infolijn maakt ook de brug op 27 mei

Heb je een vraag over je budget en wil je daarvoor naar onze infolijn bellen? Dat kan elke weekdag op het nummer 0468 406 606. De infolijn is echter niet bereikbaar op donderdag 26 en vrijdag 27 mei.