Bankkosten voor budgetrekening zelf te betalen

17/12/2021

Zoom vzw raadt zijn leden doorgaans aan om voor de VAPH-budgetrekening die gebruikt wordt om zorgfacturen in het kader van PVB of PAB te betalen, op zoek te gaan naar een gratis zichtrekening. Enkele banken bieden standaard een gratis zichtrekening aan, maar het is steeds moeilijker om zo'n gratis rekening te vinden. Het is vaak wel mogelijk om als (betalende) klant bij een bank, een extra rekening gratis te openen. Voor dat type van rekeningen worden dan geen bankkosten aangerekend.

Veel budgethouders hebben echter een zichtrekening waarop maandelijks of per trimester bankkosten worden aangerekend door de bank. Dat zijn kosten die niet met het PVB of PAB vergoed kunnen worden. Ze moeten dus betaald worden met eigen middelen. 

Daarom deze tip om bij het indienen van de laatste kosten op budgetjaar 2021 na te kijken hoeveel bankkosten er werden betaald. Als het nog niet eerder gebeurde, is dit een goed moment om die kosten aan te zuiveren met eigen middelen: je moet dus van je privé-inkomsten (zoal tegemoetkoming, loon, ...) een overschrijving ten bedrage van de bankkosten doen naar de VAPH-rekening. Op die manier zou het volledige terugvorderbaar voorschot terug op de budgetrekening ter beschikking moeten staan. 

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

MyAssist stopt op eind dit jaar, gratis overstap naar Zoom mogelijk

Bijstandsorganisatie MyAssist stopt op 31 december 2021.

Prijzen voor intensieve bijstand en vervoer vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 gelden deze aangepast prijzen voor intensieve bijstand en verplaatsing van de Zoom vzw-coaches.

Terugbetaling kosten PVB of PAB duurt langer tijdens en na de eindejaarsperiode

Terugbetaling kosten PVB of PAB duurt langer tijdens en na de eindejaarsperiode.

Bankkosten voor budgetrekening zelf te betalen

Bankkosten op je VAPH-budgetrekening moet je betalen met eigen middelen.