Nieuwsbrief februari 2019

 

Deadline 1 maart voor indienen PVB/PAB kosten

De kosten indienen bij hetVAPH voor uw persoonsvolgend budget (PVB) of persoonlijke-assistentiebudget (PAB)? Hou er rekening mee dat de deadline om kosten voor 2018 in te dienen, 1 maart 2019 is.

 

Als u uw kosten later wilt indienen en als u dat met een grondige reden kunt motiveren, dan kan het VAPH u een uitzondering op de deadline toestaan. Bezorg uw motivatie daarvoor aan het team Budgetbesteding van het VAPH. Uw Budgetcoach  van Zoom kan u daarbij helpen.

 

Vakantiewijzer is een dienstverlening vanuit vzw De Kade (een grote Zorgaanbieder in West Vlaanderen) waar u terecht kan met al uw vakantievragen.
Sinds mei 2014 specialiseerde de dienstverlening zich in het geven van gericht vakantieadvies op maat van  mensen met een beperking. Vakantiewijzer luistert naar de vakantievraag van het gezin/koppel/kind en vanuit deze vraag bekijkt men wat de best passende vakantiemogelijkheden zijn. Dit kan gaan van advies betreffende passende vakantiekampjes, georganiseerde vakanties waar opvangmogelijkheden zijn, info betreft toegankelijke vakantielocaties … tot het individueel uitwerken van jouw vakantie volgens jouw noden en mogelijkheden.
Vakantiewijzer doet dit niet alleen, ze werken hiervoor samen met tal van vakantieverblijven/ organisaties waar ze héél  goede contacten mee hebben en waarvan zij weten dat het er fijn vertoeven is. Naast tal van Binnenlandse vakanties zijn er ook contacten met Buitenlandse verblijven, deze situeren zich in Nederland, Frankrijk, Spanje.
Hebt u of heeft uw gezin een vakantievraag dan kan u steeds vrijblijvend en kosteloos terecht bij vakantiewijzer.
www.vakantiewijzer.org
 

 

 

AGILITAS leidt huishoudhulpen op voor Eerste hulp bij noodgevallen

Agilitas Home Services & Care zet voortaan ook in op eerste hulp. In samenwerking met specialist in opleidingen voor huishoudhulpen Explorensia organiseerde de dienstverlener op 12 februari een eerste EHBO-opleiding voor de huishoudhulpen. 15 werknemers namen hier aan deel en weten nu hoe ze kunnen ingrijpen bij noodgevallen. Ook in de andere regio’s van het land zullen de huishoudhulpen een EHBO-opleiding krijgen. “Het kan een enorme meerwaarde zijn voor onze particuliere klanten, maar ook in de assistentiewoningen en rusthuizen, dat onze poetshulpen ook een opleiding EHBO hebben gevolgd”, zegt Filip Baessens, manager Agilitas Home Services & Care.
Lees meer op hun blog.

Als lid van Zoom geniet je nog steeds een voordeliger tarief bij Agilitas. Ook als je al eerder een contract afsloot met T Interim, kan dat nog steeds aangepast worden nu. 

 

 

Opendeur Kortverblijf DE HAVEN op 3 maart van 13u tot 17u

UITNODIGING

Kortverblijf de Haven, van Dienstencentrum ’t Weyerke  te Heusden-Zolder is onderdeel van de groep Stijn. Ze zijn ondertussen één van de grootste kortverblijven van Limburg willen hun werking we graag in de spotlights zetten. Omdat ze recentelijk verhuisd zijn, kunnen ze meer kortverblijvers  opvangen.

Op zondag 3 maart organiseren ze een opendeurdag.

Deze redenen maken dat zij hun kortverblijf willen promoten om meer naamsbekendheid te creëren en meer cliënten en hun netwerk te ondersteunen tijdens bv. een vakantie, een ziekte, een crisissituatie, …

De Haven biedt

 – dag- en nachtopvang in een huiselijke sfeer

– gastvrije ontvangst

– verzorging op maat

– activiteiten aangepast aan een gevarieerde doelgroep

– opbouw van wederzijds vertrouwen

– samenwerking met andere diensten

OPENDEURDAG 3 MAART 2019 13u - 17u
GELEGENHEIDSADRES ‘t Weyerke - Domherenstraat 3 - 3550 Heusden-Zolder - T 011 53 95 70

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

CORRECTIEFASE 2 OP KOMST

In september krijgt iedereen met een PVB 'uit transitie' een brief over de aanpassing van zijn budgethoogte

MIJNASSISTENT.BE EEN WERELD VAN VERSCHIL VOOR BUDGETHOUDERS!

Mijnassistent.be is een erkend platform voor deeleconomie, op initiatief van dienstenchequebedrijf TRIXXO.

Nieuwsbrief februari 2019

Deadline indienen kosten - Open Deur De Haven - Vakantiewijzer De Kade - EHBO Agilitas huishoudhulpen

Nieuwsbrief januari 2019

Afrekening Budget 2018 - Dienstencheques - NMBS-tool en meer..