nieuwsbrief september 2018

|
|
 
 
 
onbelast bijklussen - ZOOM FB!  - en meer..
 
B
Bert Goossens, Coordinator ZOOMvzw
 namens 
Bert Goossens, Coordinator ZOOMvzw
 
 
 
 
 
|
wo 26/09, 15:08
Bert Goossens
 
 
Postvak IN
 
 
 
Afmelden
 
 
 

NIEUWSBRIEF ZOOM vzw
ZORG EN ONDERSTEUNING OP MAAT
Je krijgt deze nieuwsbrief als lid van ZOOM vzw of omdat je daarvoor hebt aangemeld. Veel leesplezier. Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je onderaan klikken op 'Unsubscribe'.

Nieuwsbrief ZOOMvzw.be

Zoom heeft nu ook een Facebook pagina! Like ons, volg ons, laat weten wat je bezighoudt

Samen met onze leden, sympathisanten en gelijkgestemde organisaties willen we vlotter delen wat ons bezighoudt en aanbelangt. Kom er bij en deel!
Zo worden we samen een betrokken gemeenschap die de belangen van personen met een handicap een warm hart toedraagt.


 
 
 
ZOOMvzw.be

Ook dit jaar is Zoom vzw 1 van de goede doelen tijdens De Warmste Week van Studio Brussel. Zet jouw actie mee de schijnwerpers op Zoom?

We dromen van ruimere mogelijkheden om onze communicatie te verbeteren: een nieuwe folder, gekoppeld aan een krachtiger website en geflankeerd door ruimere social media. Op die manier kunnen wij als Bijstandsorganisatie meer (media)aandacht krijgen. Zoom moet immers nog groeien om zwaarder te gaan wegen op het beleid. Zo kan Zoom het echt blijven opnemen voor de belangen van budgethouders. Wij apprecieren ook de waarde van het goede werk in veel voorzieningen, en helpen PVB/PAB houders vanuit die open houding aan echte eigen regie.  
Jouw steun is daarbij meer dan welkom!
Hier vind je de link om je actie te registreren.
 
 

ONBELAST BIJKLUSSEN TOT 6130€ PER JAAR

 

De nieuwe bijkluswet werd onlangs goedgekeurd door het Federaal Parlement en dit schept nieuwe mogelijkheden, zeker voor budgethouders! 

Iemand die in zijn vrije tijd bijklust en hiervoor betaald wordt, kan dit nu tot 6.130€ per jaar doen en wordt hiervoor niet belast. Deze maatregel kan bijzonder interessant zijn voor een budgethouder die taken wil laten uitvoeren.
Je kan van burger tot burger een overeenkomst afsluiten voor 'occasionele klusjes'. Die klus moet dan wel voorkomen op de lijst die de overheid vastgelegd heeft. De bijklusser moet minstens 4/5 werken of gepensioneerd zijn. Via deze weg kan je maximum 500€ per maand bijverdienen.

De spelregels voor onbelast bijklussen zijn soepeler via de deeleconomie : je zal je dan eerst moeten registreren op een erkend deelplatform. In dat geval is er geen maandelijks plafond, enkel het jaarlijkse maximum van 6130€. De lijst van erkende deelplatformen vind je hier

Zoom vzw werkt samen met ‘Helpper’, dat is een erkend deelplatform, waar je een aanbod vindt aan allerlei soorten ondersteuning door mensen aangeboden die graag iets willen bijverdienen. Gaande van boodschappen doen, vervoer, samen shoppen, mee op uitstap gaan, klusjes uitvoeren, koken, gezelschap houden, administratie,… 

Om aan de slag te gaan met Helpper als budgethouder, meld je je eerst aan op hun website : www.helpper.be. Zoom kan je ook bijstaan met de registratie op het platform en toont je de weg hoe dit terugbetaald wordt uit je PVB/PAB. 


WEBSITE VAN FOVIG VERNIEUWD

Neem zeker ook een kijkje op https://www.fovig.be/ 
Je vindt er veel belangrijke informatie over de werking van Fovig. Als je info wil over de opdracht van de gebruikersraad, ben je bij Fovig aan het juiste adres.
Als lid krijg je een login en kan je nog meer waardevolle documenten raadplegen.
Warm aanbevolen!
 
 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

ZOOM TEAM zoekt VERSTERKING!

Vacature Regiocoach ZOOM (voltijds of minstens 3/4)

MIJNASSISTENT.BE EEN WERELD VAN VERSCHIL VOOR BUDGETHOUDERS!

Mijnassistent.be is een erkend platform voor deeleconomie, op initiatief van dienstenchequebedrijf TRIXXO.

Contacteer Lore Schelkens voor medewerking onderzoek Ugent gevolgen persoonsvolgende financiering.

email (lore.schelkens@ugent.be) of op het telefoonnummer 04 70 05 98 88.

Nieuwsbrief februari 2019

Deadline indienen kosten - Open Deur De Haven - Vakantiewijzer De Kade - EHBO Agilitas huishoudhulpen