Vaccinatie dagcentrumgebruikers en voormalige diensten zelfstandig wonen

17/03/2021

Gebruikers binnen de dagcentra voor personen met een handicap nemen binnen de algemene bevolking een specifieke plaats in tijdens de vaccinatieperiode. De verplaatsing naar het vaccinatiecentrum is door de handicap dikwijls niet vanzelfsprekend, soms door bijkomende gedragsstoornissen. Veel van de gebruikers hebben onderliggende medische problemen en zijn dus erg kwetsbaar bij besmetting. Mee om die reden durven sommige ouders hun kinderen al maandenlang niet meer te laten deelnemen, wat een zware belasting voor de mantelzorgers, die dikwijls al bejaard zijn, vormt.

Ook voor de gebruikers van de voormalige diensten zelfstandig wonen geldt dat ze een erg kwetsbare groep zijn, met veel interacties met zorgpersoneel. Daarom worden zij in diezelfde vaccinatiefase opgenomen.

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Recente berichten

Verplichte aangifte van telewerk niet nodig voor wie persoonlijke assistent tewerkstelt in het kader van PAB/PVB

Wie een assistent in het kader van een PAB/PVB tewerkstelt, moet de verplichte aangifte Telewerk via RSZ-tool NIET doen.

Mozaïek V-besluit van Vlaamse regering: een aantal maatregelen zijn nu ook officieel

Meer bestedingsmogelijkheden met een PAB - vervoer betalen met een PVB - CF2-daling maximaal 15 %, automatische overstap naar BOB

Dienstencheques aangekocht met PVB/PAB niet aftrekken van belastingen

Let bij het invullen van je belasingaangifte op dat je de dienstencheques die je aankoopt met je PVB/PAB, niet mag aftrekken van de belastingen. Want dat komt neer op dubbele subsidie en dat mag niet.

Daar is de lente! Tijd om jouw Zoom-zaadjes te planten

Ons eindejaarskaartje bevatte bloemzaadjes en nu is het eindelijk tijd om ze te planten. Heb jij ze al in de grond gestoken? Stuur ons jullie foto's door van de groeiende plantjes en wie weet prijkt jouw foto dan binnenkort op onze website!